top of page

Maya Landvik

Maya håller lektioner hos oss alla onsdagar och jämna söndagar!

Både barnlektioner och vuxenlektioner! 

Hon är något alldeles extra - man får rida med kärlek och teamkänsla -

i fint samspel med hästen - men når ändå sina mål!

Du kan vara nybörjare eller på elitnivå! Maya finns där för dig!

Söndagar VT 2017: Barn Jämna söndagar 10:00 och 11:00

Vuxenlektion kl 12:00 VT Söndagar jämna veckor

Onsdagar Vuxna 16:30-17:30

Det finns plats kvar i våra barngrupp onsdagar 17:30 

Vuxenlektioner 390 kr Barn 310 kr

"Maya plockar fram kärleken i ridningen - hon beskriver enkla hjälper (som att ta i yttertygeln) - på ett sätt som får en att känna kärlek till sig och hästen när man gör det - och jag lovar att det gör SKILLNAD

Att be hästen att utföra saker - på basal nivå bara gå fram eller stanna, vänta - men även på finjusterar nivå, att trampa under sig mer, att balansera sig, ställa sig, komma upp i manken, använda vänstersidan lika kraftfullt som högersidan, bära sig bättre - dansa lösgjord - etc etc - att be hästen om förändring i det stora eller lilla med en viss känsla i kroppen och hjärtat - DET gör stor SKILLNAD! 

Detta låter säkert lite klyschigt för många - jag som är en ganska öppen person, och har nära till mina känslor, får nog också erkänna att jag på någon nivå ändå har viftat bort den djupa storheten i detta! 

Jag har nog splittat på känslan och själva den tekniska ridningen, då vi vill ha form, att hästen kommer upp i manken, korrigerar ett vänsterbakben etc. Har varit väldigt skeptisk faktiskt - till att detta kan uppnås utan många små signaler och supertiming - jag vet att jag ger signaler såklart på detta sättet med - men det behövs långt ifrån så många och sååå mycket teknik när man i känslan och med sin kropp får hästen med sig, rider trav med sin egen kropp, rider korta steg med min kropp, rider långa steg med min kropp - men också tänker vad jag vill uppnå, tillåter det jag vill uppnå - tillåter det i tanke och kropp. 

En gång i tiden - ja det känns så länge sedan fast det var sommaren 2013 - såg jag Kristine B rida vår första islandshäst. Hon använde sin kropp, hade full kontroll över höftrörelserna och satte igång tölt, trav och galopp med sina höftrörelse! Jag och min dotter var så förundrade, gillade verkligen uttrycket av den typen av ridning. 

Att inte göra något mer än att tänka genom hela sig och sin kropp "Jag travar" och så travar hästen - det ÄR häftigt! 

Att kunna justera längden på hästens steg!

Vad vi än är för typ av människa - har för personlighet just nu - så är vi långt mer känslostyrda än vi ofta tror. 

Så när vi gör en hjälp, t ex tar ett fast grepp med stilla hand i yttertygeln o mjukt håller kvar där i en volt, så blir den hjälpen annorlunda, kanske lättare att utföra, kanske lättare att hålla stilla, beroende på vilken känsla vi har i kroppen när vi utför den. Både att den kan bli lättare att utföra, eller annorlunda att utföra rent tekniskt, men också att en varm eller positiv eller lugn eller kärleksfull känsla gör det hela även mer komplett och gör hästen samarbetsvillig och glad! Skapar ett annat samspel helt enkelt! 

Istället för att kräva av hästen så visar jag en möjlig väg som vi väljer tillsammans! 

"Att våga prova något annat och öppna upp - kan vara vägen till den stora förändringen" 

bottom of page