Follow Me

January 18, 2017

Så fick vi till det - det gällde att ta sig till Mio med Snövit vid höglöp och vi lyckades! Snövit började löpa den 4 jan och den 14 och 15 jan blev hon parad! 

Inte kunde man väl tro att det skulle kunna uppstå sådan kemi mellan två hundar - det var ett mycket synkat par som lekte och pussades och busade runt i snön under helgen. Båda mycket vänliga och milda i sin framtoning, behagliga och kärleksfulla. 

Nu hoppas vi alltså att det blir valpar den 20 mars ungefär. Håll tummarna!

Färger: Det kan bli svart, rött, brunt och tan-teckning.

September 1, 2016

Har länge haft som mål att Erill skulle komma upp ordentligt i manken - tänk så många vägar - och annorlunda vägar det finns dit! <3 
Vad vi än är för typ av människa - har för personlighet just nu - så är vi långt mer känslostyrda än vi ofta tror. 
Så när vi gör en hjälp, t ex tar ett fast grepp med stilla hand i yttertygeln o mjukt håller kvar där i en volt, så blir den hjälpen annorlunda, kanske lättare att utföra, kanske lättare att hålla stilla, beroende på vilken känsla vi har i kroppen när vi utför den. Både att den kan bli lättare att utföra, eller annorlunda att utföra rent tekniskt, men också att en varm eller positiv eller lugn eller kärleksfull känsla gör det hela även mer komplett och gör hästen samarbetsvillig och glad! Skapar ett annat samspel helt enkelt! 
Istället för att rida med känsla att kräva av hästen så visar jag mer en möjlig väg som vi väljer tillsammans! 
Och det viktiga - tillåtelsen och tanken - att tänka att det är tillåtet att hästen gör si eller så...

00:10 fölade Sandra en månad och fyra dagar över tiden! Fölis var medtaget då det kom ut - jag trodde verkligen att hon var död tills näsborrarna plötsligt började röra sig som genom ett under! En isabellfärgad tjej med stjärn - gudomlig och kelig och orädd. Lisa kom när hon börjat röra sig. Sandra gnäggade mjukt men orkade inte mycket. Första fölet - så hon fick ha hjälp med diandet. Pep varje gång Atlanta rörde vid magen och ville då putta bort henne. Atlanta var riktigt stor, med härlig ljus vinterpäls, mjuk och len. Hon kommer alltid att sticka ut som den som älskar människors sällskap. 

September 2, 2015

Andas...

Tänk vad man kan undgå att fatta att man spänner sig och när man tvingar sig att andas o slappna av så blir livet så mycket lättare - liksom en galopp i full fart i flock!

Andas - slappna av - och hästen blir mjuk och följsam igen och man är med varandra - inte mot varandra och även människor emellan - att andas - slappna av och bara ta in - att inte agera på känsla av rädsla - så som vi gör så ofta så ofta, tusen gånger oftare än vi ser och inser!

August 28, 2015

Till min helt unike man och vice versa!

Såg en film en gång som tonåring, har aldrig hittat den sedan dess, typ "Ett år av vårt liv". Hon sa …

Tänk så många år som gått o jag har ännu inte glömt.

Jag kommer inte vara förutsägbar, fixa middag exakta tider, vara behaglig, erbjuda ett oklanderligt och städat hem etc etc MEN en sak kan jag lova dig, du kommer aldrig ha det tråkigt med mig… "

Något sådant… fast in english. Han valde mellan två - familjens val av representativ livspartner och sitt eget val som han träffade av en slump på ett varuhus när han skulle köpa någon slags present till sin blivande fru… var det Jessica Parker - hes röst?

Ja hur som helst - en utmaning i sig - att välja själv - att se familjens normer och oskrivna lagar och krav - verkligen se och se igenom - och sedan kunna välja själv! Så många val som styrts av rädsla… Står själv inför ett val nu - tänker - "Ge inte upp din dröm". Kanske är jag galen - men jag ger inte upp min dröm och den här gången väljer jag inte a...

Please reload

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
Featured Posts

Sandra fölade

May 4, 2016

1/2
Please reload

Archive
Please reload

Blogg

Hällestad 782

Torna Hällestad

crearome@gmail.com

Tel: 046-57205

© 2016 by Elisabeth Lendelund - Alla bilder ägs av Lendelundens Naturprodukter AB

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon