top of page

Våra hästar har blivit ett gäng!

 

2013 på sensommaren köpte vi första islandshästen Vildar - sedan Sandra och Harpa och därefter har det bara rullat på.

 

Se även underrubrikerna - Avelston - Hingstar - samt våra egna uppfödningars egna historier - och våra hingstars. 

 

Det finns också en egen sida med våra saluhästar - peronliga presentationer av var och en. Hästar är individer och personligheter - inte saker... 

 

Vi har de flesta av våra hästar hemma i Tona Hällestad. Några finns också på Island där vi har ett avelsto, hennes döttrar och son och där vi också delar den fina och lovande hingsten Frami frá Skeidvöllum med Malin Bonnevier - e Stali frá Kjarri och u Fanney frá Holtsmula. 

Naela fra Rip
Farri
Loki

Vakur fra Hofi

Vakur tar livet med ro och tillförsikt! Ett underbart väsen! Han är en naturtöltare som är trygg och cool, 14 år, viktbärande och hela 150 cm hög! En moldott - dvs en cremefärgad juvel med svarta kanter! Han är född på

Island men har bott i Sverige i över 8 år.

Alla i familjen kan njuta av honom! Älskar mat men även gos och är den som kommer först o alltid i hagen!!

Hrolfur fra Vestra Geldingaholti

Helt underbar, mild kille som väljer tölt och är supermjuk, behaglig och skön att rida. Femgångare! Hrolfur är poppis!

 

Loki fra Efri Raudalaek

En kille på 12 år som verkligen kan tölta i alla olika hastigheter! Härligt mjuk och skön och viktkänslig! Stor med mycket bärighet, lätt i handen, musblack! Han är social, snäll och mysig. Loki har nu tävlat också! Det tyckte han var superkul verkligen! ​Finn rider Loki en hel del! Han har fantastisk flytande tölt!

Tindra från Haga

Är det sötaste musblackstoet man kan tänka sig! Ung men oerhört cool! Hon har lätt för sig och är femgångare.

Erill fra Olavsvik  

En söt och nätt rödblackskille med bläs på 14 år som är fantastisk för den som blivit lite rädd eller osäker och vill ha tillbaka själv-förtroendet i sadeln! Femgångare med helt separerade gångarter. Rids med lätta hjälper utan tjat och klämmande och går som en klocka! Mjuka fina rörelser i alla gångarterna, ren härlig tölt och lätt mjuk galopp som man trivs med!

Vinda från Tunadal

Ett nätt litet sto med karaktär och inbygd töltklocka! Vackert silverbrun, eller moldott som det också heter! Silverfärgad man och svans. 

 

Farri från Killebacken

En vacker, snäll och begåvad kille. Farri har förmåga att anpassa sig efter ryttare ner till barns nivå trots sin stora kapacitet och han är stor - 153 cm så det finns mycket att älska!

Farri väljer tölt vid obalans hos ryttaren och har en mjuk, stor härlig galopp, fin trav och skritt. Fyrgångare med fyra bra, rena gångarter och riktigt välseparerade gångarter - helt enkelt en dröm! e: Jarl frá Miðkrika IS1995184968, avelsbedömd tot 8.33 (4-gångare) Ff: Andvari frá Ey1, IS1990184730, avelsbedömd tot 8,36 (4-gångare). Fm: Huld frá Hvolsvelli, IS1986284980, avelsbedömd tot 7,62 (4-g).M: Freyja från Lillehem,SE1999208607, avelsbedömd tot 7.70 (4-gångare) Mf: Mökkur frá Varmalæk, IS1985157400, avelsbedömd tot 8,21, hederspremie för avkommor. Mm: Laufey från Skaneyland, SE1989202529, avelsbedömd tot 7,82. 

Losti fra Kalfholti

En helt fantastisk svart drömhäst! 

Villimey från Kvarnbacka

e Meitil. Fick visa upp sig på fölmönstring för Marlise Grimm den 22 sep 2014 hos oss på Lendelunden, som treåring.

Hon fick 75,75 och mycket fina vitsord! Separerade gångarter, fartfylld pass, fin trav och mycket tölt har hon. Trots att hon inte alls visade upp sina fina trav blev hon 7:e bästa 3-åring i Sverige och bjuden till Unghästchampionatet som vi fick tacka nej till. Villimey är en vän som är med på allt och tickar på som en riktig töltklocka. 

bottom of page